fitur 2019
Home > Cultura > La musicòloga Elena Micó redescobreix la figura de l’agullentí Amanci Amorós

La musicòloga Elena Micó redescobreix la figura de l’agullentí Amanci Amorós

Ha obtés el doctorat en Història de l’Art-Musicologia per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre el compositor

L’agullentina Elena Micó Terol, professora de música a l’IES Jaume I d’Ontinyent, ha aportat llum a la vida del compositor Amanci Amorós a través d’un extens estudi sobre la vida i obra d’aquest pianista agullentí de principis del segle XX. Amanci Amorós Sirvent havia sigut fins el moment una figura un tant desconeguda malgrat que dóna nom, des de 1984, a l’escola de la banda de música “Agrupació Musical d’Agullent”. La constatació del desconeixement general que hi havia de la figura d’Amanci Amorós, en contrast amb les nombroses i variades composicions conservades del mateix en la Biblioteca de Catalunya, va estimular l’interés d’Elena Micó, i la va animar a centrar en ell la investigació de la seua Tesi Doctoral.

EconomyCash Juny

Elena Micó Terol va presentar el passat 12 de març en la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història (Departament d’Història de l’Art) de la Universitat de Barcelona la seua Tesi Doctoral que porta per títol Amanci Amorós Sirvent (1854-1925) i la seua projecció en la vida musical valenciana. La Tesi tenia com a objectiu realitzar un estudi de la figura de l´agullentí Amanci Amorós Sirvent (Agullent, Valencia, 1854- Sant Cugat del Vallés, Barcelona, 1925), compositor, pianista, teòric i pedagog musical i el seu paper en la vida musical valenciana de finals del segle XIX i principis del XX.

La Tesi consta de dos volums amb un total de 1024 pàgines. El primer volum conté l´estudi que inclou cinc capítols i la relació de fonts i bibliografía consultades. El volum 2 de la Tesi (en CD-Rom) inclou el catàleg complet de la producció musical d’Amorós, l’edició musical de les composicions seleccionades en l´estudi i diversos apèndixs, com l’inventari de la biblioteca personal d’Amanci Amorós, dipositada en la Biblioteca de Catalunya pel seu fill, José Vicente Amorós Barra, l’edició crítica de tres lliçons manuscrites de solfeig inèdites d’Amorós, i altres materials i documents relacionats amb la investigació.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La visita a les residències s’unifica el dissabte anterior a la Setmana Gran

‘Teatre per a tots’ representarà les segones ambaixades de Cervino, el dimarts de la Setmana Gran.