Home > Cultura > La diputada de Turisme i l’alcalde d’Albaida presenten el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes

La diputada de Turisme i l’alcalde d’Albaida presenten el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes

L’ajuntament d’Albaida i la Diputació de València amb la representació de Pilar Moncho, diputada de Turisme, ha presentat este matí a la ciutat d’Albaida el conveni singular que permetrà posar en funcionament el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes (MITMAC), que comptarà també amb una escola de campaners.
El projecte compta amb una inversió inicial de 50.000€ que permetrà restaurar el Celler del Palau dels Milà i Aragó ubicat a la porta dreta que dóna accés a l’església, on està previst que vaja la futura Escola de Campaners així com la creació de la unitat didàctica.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho junt amb el tècnic de l’àrea de Creació de Producte Turístic del Patronat Provincial de Turisme de València, Evarist Caselles han visitat el lloc on anirà la futura escola de campaners i han pogut parlar amb els campaners sobre el treball que realitzen per conservar el patrimoni sonor d’Albaida, que compta amb més de 800 anys d’història. Toni Berenguer, vicepresident de la Colla de Campaners ha destacat que “les campanes són emocions. Amb les nostres mans fem sonar les campanes que transmeten l’estat emocional d’un poble”. L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha destacat,a més a més, la importància de la signatura d’este conveni per a la ciutat ja que “suposa poder continuar treballant pel turisme cultural, una aposta de l’equip de govern aprofitant el ric patrimoni del que disposa la ciutat”.

Moncho que ha promès tornar a Albaida per poder escoltar com se toquen les campanes ha recordat que des de Diputació “sempre anem buscant eixa particularitat que tenim els valencians i Albaida la té gràcies a la conservació del toc manual de campanes”.

Este conveni és el primer pas per a crear l’espai dedicat a l’escola de campaners, que es completarà amb la incorporació de diverses campanes noves que permetran perpetuar la tradició del toc manual de campanes a Albaida gràcies a l’ensenyament que oferiran els mestres campaners d’Albaida als més menuts de la ciutat, garantint així ampliar segles d’història.

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’obra “En la orilla” portarà a Ontinyent a 7 actors d’extensa trajectòria

La representació teatral de la novel·la “En la Orilla”, de Rafael Chirbes, portarà al Teatre …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *