728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Agullent > La Nit de les Fogueretes d’Agullent, reconeguda com a festa d’Interés Turístic Provincial
Panoràmica Ermita "Nit de les fogueretes" Imatge d'Anna Casanova

La Nit de les Fogueretes d’Agullent, reconeguda com a festa d’Interés Turístic Provincial

La Nit de les Fogueretes d’Agullent, que segons els entesos és una de les romeries nocturnes més antigues a nivell autonòmic, ha estat declarada per l’Agència Valenciana de Turisme com a Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

La resolució, que ha estat publicada hui al DOGV, ha estat rebuda amb alegria pels regidors de Turisme i Festes de l’Ajuntament d’Agullent, Bea Albert i Pau Muñoz, el quals han estat treballant al llarg del darrer any per aconseguir aquest reconeixement.

Per a dur endavant el reconeixement com a festa d’interés turístic provincial, l’Ajuntament d’Agullent ha comptat amb el suport de diverses entitats, que es van sumar a la petició què aquesta festa, amb més de 400 anys d’antiguitat, pujara a la categoria d’interés turístic provincial. Entitats com el Museu Valencià d’Etnologia, diversos departaments de la Universitat de València així com l’Associació Cultural la Nostra Terra o l’IEVA.

“Des de l’any 2010 la Nit de les Fogueretes d’Agullent ja tenia la consideració de festa d’interés turístic local, però pel seu inqüestionable valor etnològic i pel seu potencial com atractiu turístic vam considerar que calia treballar per aconseguir que pujara a la categoria de provincial”, comenta Bea Albert, regidora de Turisme. “Es tracta d’una nit molt especial, on el foc dels fanalets, de les fogueres i de les falles, que són unes torxes fetes amb esportins, il·luminen el camí cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer. Un ritual que els agullentins i agullentines conservem des de fa més de quatre segles”.

Per a Pau Muñoz, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Agullent, aquesta declaració ve a ratificar la rellevància que té aquesta festa no només entre els agullentins, “sinó també entre els nombrosos visitants que cada primer divendres de setembre s’apropen fins a Agullent per a participar en aquesta romeria nocturna, que rememora el milacre de la pesta de Sant Vicent Ferrer”. De fet, segons assenyala el regidor de Festes, la important repercussió pública i informativa de les darreres edicions de la Nit de les Fogueretes, ja indicava la necessitat de fer pujar un esglaó la declaració turística d’aquesta festa, “i així col·locar-la allà on per repercussió és mereix, és a dir, ser catalogada d’interès turístic provincial”.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’escriptor Pep Calero guanya el premi de narrativa Vila de Puçol

La primera incursió en la narrativa del poeta i professor Pep Calero conclou amb un merescut reconeixement