728×90 caixa onti
Home > Cultura > Festes i tradicions > El Cant dels Angelets anuncia l’inici dels festejos de la Puríssima del 2016
Angelets de l'any 2016. Fotografia de Jesús Donat.

El Cant dels Angelets anuncia l’inici dels festejos de la Puríssima del 2016

Dissabte passat, durant la celebració de la missa sabatina, els Angelets del 2016 van rebre les seues medalles acreditatives del càrrec. L’acte va comptar amb la presència d’un nombrós públic entre el qual es trobaven els familiars dels protagonistes de la jornada.

El grup dels setze xiquets i xiquetes que representen als Angelets aquest any està integrat per Jéssica Pirv Galiana, Rafel Moral Portero, Nerea Bas Sáez, María Mora Bas, Lola Bellver Torró, María Donat Pla, Pablo Martínez Tomás, Martina Revert González, Adriana Valls Coll, Alexia Huelves Donat, Carmen Álvarez Bonet, Eva Maia Saiz Cambra, Raúl Sanchis Muñoz, María Gramage Gandía, Francisco Donat Thobi i María Donat Gramage.

Després de la cerimònia, els menuts van gaudir d’una xocolatada al Col·legi la Milagrosa, on van assistir Angelets d’altres promocions.

Ja de vesprada, tot i l’amenaça de pluja, els Angelets van acudir a la plaça de la Concepció per rebre al pregoner de les festes, el cardenal Carlos Amigo, i posteriorment iniciar l’acte, entonant el Cant dels Angelets, que sona a Ontinyent des de l’any 1662. La pluja finalment va obligar a accelerar el pas i interrompre els cants al carrer.

Ja dins l’església de Santa Maria es va celebrar el pregó de les Festes de la Puríssima del 2016, per part del cardenal Amigo, qui va ser presentat pel pàrroc Melchor Seguí. Abans del parlament, els Angelets tornaven a entonar els seus cants per anunciar l’inici dels festejos. El pregó del cardenal Carlos Amigo va estar centrat en la figura de la Mare de Déu, i va ser escoltat pels fidels, les autoritats civils, militars i festives, així com el clergat local i la comunitat franciscana. Després del parlament, va ser el torn del cant dels gojos a la Puríssima.

Diumenge, el mateix cardenal Carlos Amigo va oficiar la Missa de Malalts i impedits, en la qual es va ungir als fidels assistents, que procedien majoritàriament de les residències locals. De vesprada va donar inici la novena, predicada pel professor de la Universitat de Sant Vicent Ferrer, José Santiago Pons Doménech.

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent avança la col·locació del Castell de Festes pel buidatge de l’antiga fàbrica de Revert

Els elements del castell s’emmagatzemaven a l’espai on s’ubicarà el futur Museu del Tèxtil, i la seua col·locació evitarà el seu trasllat a altre espai per a només uns dies