728×90 caixa onti
Home > Cultura > Festes i tradicions > El 600 anniversari de la Fira d’Ontinyent donarà protagonisme a les seues diferents ubicacions al llarg de la història

El 600 anniversari de la Fira d’Ontinyent donarà protagonisme a les seues diferents ubicacions al llarg de la història

El 600 aniversari de la Fira d’Ontinyent donarà protagonisme a les seues diferents ubicacions al llarg de la història. Així ho acordava aquest dimarts la Comissió Tècnica creada pel Govern d’Ontinyent per tal de celebrar enguany l’efemèride, un grup de treball que canalitzarà propostes de tots els sectors econòmics i socials per rellançar la fira, potenciar el seu caràcter comercial i impulsar-la com a element de promoció econòmica de la ciutat. En concret, a l’encontre d’ahir assistien la regidora Sayo Gandia com a coordinadora; junt al tècnic cultural i persones de diversos àmbits culturals i socials, com Manuel Requena; Immaculada Ibáñez, Alfred Bernabeu, Mª Pilar Taberner; Fernando Lliso; Rosario Palma; Jordi Vallés o Anna Ferrero.

A la reunió es determinava que la programació d’activitats s’iniciarà el mes que ve coincidint amb la data de concessió del privilegi del rei Alfons el Magnànim (22 de març de 1418), quan es presentarà el logotip i la imatge corporativa que va a elaborar l’empresa G2 Disseny.

A esta programació es donarà protagonisme a algunes de les diferents ubicacions que ha tingut la fira al llarg de la història, que, a més de a l’actual ubicació, ha passat durant estos 6 segles per la Plaça de Baix; la Plaça de Sant Domingo (quan s’anomenava de l’Altet de Sant Joan); la Plaça de la Coronació (quan s’anomenava del Barranquet de Sant Jaume) i de manera extraordinària en 1939 a la Plaça del Concepció, en l’any que va acabar la guerra civil. La comissió acordava que les dues ubicacions més representatives a banda de l’actual són les de la Plaça de Baix i la Plaça de la Coronació, i serà en aquestes on es prioritzaran les activitats als mesos previs a novembre, al qual s’intensificarà la programació.

Sayo Gandia recordava que esta comissió, que es va posar en marxa el passat mes de novembre, “parteix d’una idea plantejada en anys anteriors per l’alcalde, Jorge Rodríguez, qui destacava que aquest aniversari ha de ser una oportunitat per modernitzar la fira, que ja és un referent en atraccions mecàniques, i aprofitar-la per a vendre la ciutat des de tots els punts de vista i siga útil per a l’economia de la ciutat, implicant a tots els sectors econòmics i socials”. La regidora recordava que “com també va avançar l’alcalde, rellançar la fira és un treball amb el que volem comptar amb totes i tots i per això també tindrem en compte les aportacions d’entitats i associacions locals, així com de regidories com ara Cultura, Educació, Turisme o Comerç”. La comissió també va iniciar els treballs per elaborar un quadern divulgatiu de la història de la Fira.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall Ens Uneix acorda amb els hostelers crear una nova marca gastronòmica d’Ontinyent

L’alcalde d’Ontinyent i candidat de La Vall Ens Uneix a les municipals, Jorge Rodríguez, es reunia aquest dimecres amb representants de l’hostaleria local per explicar el programa del seu partit i replegar propostes.