728×90 caixa onti
Home > Cultura > El director i violoncel·lista francés Xavier Gagnepain tancarà la temporada de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

El director i violoncel·lista francés Xavier Gagnepain tancarà la temporada de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

Els propers 15 i 16 de desembre, a les 22:30 h. i 19:30 h. respectivament, l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent oferirà el seu quart i últim concert de la temporada com a resident del Teatre Echegaray. Per a l’ocasió estarà dirigida pel violoncel·lista i director francès Xavier Gagnepain, conegut pels assidus a l’orquestra ja que va tancar la temporada de la formació ontinyentina l’any passat deixant el llistó ben alt.

En aquest sentit, Gagnepain, a més d’actuar com a solista dirigirà un programa d’un marcat estil clàssic, amb obres com ara el Divertimento de Mozart, el Concert per a violoncel i orquestra en ReM de Haydn i la Simfonia nº 7 de Beethoven.

L’obra principal de la primera part del programa, composada al 1783 per Haydn, és considerada una obra mestra universalment coneguda i apreciada. A la segona part s’escoltarà la Simfonia Nº 7 en La M escrita per Beethoven al 1811 i estrenada a Viena dos anys després amb gran acollida. Una de les simfonies d’obligat repertori orquestral.

Xavier Gagnepain

El director i violoncel·lista francès, Xavier Gagnepain, és convidat a tocar com a solista per orquestres de gran prestigi de l’escena europea com ara la London Symphony Orchestra, Sofia Radio Orchestra i Solistes de Moscou, entre altres. Com a camerista el seu treball concertístic el porta per Estats Units, Europa i Asia. En aquest sentit, Gagnepain és considerat unànimement com un dels músics més complets de la seua generació. A més, com a docent és un consolidat pedagog del violoncel a França, on imparteix cursos de perfeccionament i masterclass, i a Espanya, on és professor de Grau i Postgrau de Violoncel al Conservatori Superior de Música d’Aragó.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

“Memòria de la Modernitat” arribarà a Ontinyent el 26 d’octubre

L’exposició recorre la història de l’art valencià des del gòtic i el barroc fins al SXX, i s’exposarà organitzada en 6 grans blocs temàtics a la Casa de Cultura