728×90 caixa onti
Home > Cultura > El diputat a les Corts de Cadis recupera el seu carrer a Bocairent

El diputat a les Corts de Cadis recupera el seu carrer a Bocairent

L’acte serveix per iniciar la commemoració del bicentenari de la Constitució del 1812

Un acte senzill però revestit de la solemnitat necessària per a engrandir el moment va servir per a què Bocairent restituira el nom del carrer dedicat al diputat Josep Joaquim Castelló el passat dissabte, 24 de març. Els acords del grup de flautes i de corda de la Societat musical van compassar les intervencions de la regidora de Cultura, Paqui Cabanes; de l’alcalde Josep-Vicent Ferre, i de Ma Teresa Bennacer, descendent del polític local per quarta generació.

Cabanes va aprofitar l’ocasió per explicar la programació prevista per commemorar el bicentenari de la primera carta magna espanyola farcida d’activitats “que li donen una entitat pròpia per tal de particularitzar-la i fer-la nostra”. Per la seua banda, Ferre va emfatitzar “la necessitat d’homenatjar les figures més rellevants de la nostra història per la seua contribució imprescindible per a forjar-nos com a poble”. Finalment, Bennacer va agrair la invitació de l’Ajuntament de Bocairent i va mostrar el seu orgull per retornar a la localitat en unes circumstàncies tan especials ja que va ser l’encarregada de descobrir la placa identificativa acompanyada pels sons del grup de dolçainers i de tabaleters l’Aljub.

El reconeixement a Castelló s’allargarà fins agost amb tot un seguit de propostes per aprofundir en la seua personalitat i per contextualitzar l’època. Així, la pròxima cita arribarà el 21 d’abril amb la projecció del documental “Els valencians de la Pepa” produït per RTVV i guiat per la local Matilde Alcaraz que estarà acompanyada per l’historiador Fran Crespo.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Miquel À. Múrcia reivindica amb el seu llibre la importància de l’obra del músic Melcior Gomis

El Magnànim presentarà en Ontinyent el dilluns 4 de desembre "Josep Melcior Gomis i la cançó lírica de saló", de Miquel Àngel Múrcia