20/04/2024 - 0:38
Més

    Paraíso: Amor

    Altres notícies

    El poc convencional director austríac Ulrich Seidl tenia pensat rodar una pel·lícula titulada Paraiso. Després de quatre anys de treball i vuitanta hores rodades, va decidir fer una trilogia amb tot aquell material: tres pel·lícules que conten la història de tres dones d’una mateixa família. Va triar aquest títol (Paraiso) perquè paradís és la promesa d’una felicitat eterna. Molta gent associa la paraula al sol, el mar, la llibertat, l’amor i el sexe. De fet, la pròpia indústria turística explota el terme en aquest sentit. El títol de la trilogia correspon a les tres històries en torn de tres dones que intenten fer realitat els seus somnis i satisfer les seues passions. Els relats de les dones es desenvolupen des de diversos punts de partida i volen homenatjar la vida de les dones de més de cinquanta anys, amén de tractar el món del turisme massiu, un dels temes preferits de l’autor.

    Del gruix de les cinquanta hores de rodatge va sorgir la idea de convertir-les en trilogia independent però interconnectada entre les seues parts, fragments que poden viure per si mateixa, però que finalment formen part d’un tot articulat. Una divisió que no va ser gens fàcil ja que hi havia molt de material i no sempre es veia clar la manera d’articular-ho tot. Finalment, l’esforç va donar els seus fruits i la trilogia més autònoma en les seues parts dels darrers anys estava llesta.

    En les platges de Kènia anomenen sugar mamas (dolces mamis) a les europees que, a canvi d’un poc d’amor, asseguren la subsistència a joves africans. Teresa, una austríaca de cinquanta anys i mare d’una filla adolescent, decideix anar-se’n de vacances a eixe paradís de l’exotisme. Busca amor, però passa d’un beach boy a un altre, de desil·lusió en desil·lusió, i acaba per rendir-se a l’evidència: en les platges de Kènia, l’amor és un producte comercial entregat per joves que practiquen la prostitució de subsistència que tant abunda en els països subdesenvolupats. El film aborda, amb bones dosis d’humor, el tema del turisme sexual, de les dones madures que viatge a eixos paradisos i dels joves que hi habiten, del valor comercial de la sexualitat, de tants sentiments i tantes sensacions vinculades al color de la pell, a Àfrica i a Europa, i a com es passa d’explotat a explotador.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -