ontimedieval728
Home > Cultura > El “Cant dels Angelets” enamora els visitants de Fitur a Madrid
Cant dels Angelets d'Ontinyent a Fitur 2018. Foto de Jordi Casanova

El “Cant dels Angelets” enamora els visitants de Fitur a Madrid

El “Cant dels Angelets” enamorava el passat dissabte centenars de visitants de la fira turística FITUR a Madrid, que detenien la seua activitat per contemplar la interpretació del tradicional cant d’origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals d’Ontinyent.

Ha estat una iniciativa organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació de Festes de la Puríssima, els angelets i els seus familiars i la Diputació de València, per als que el regidor de Turisme, Pablo Úbeda, tenia paraules d’agraïment, “ja que sense ells i elles no hauria estat possible un dia històric com aquest, al qual hem portat a FITUR una de les nostres tradicions més estimades”, destacava.

Cal recordar que a tots els seus anys d’història, que es remunta a 1662, sols en dues ocasions havia estat interpretat fóra d’Ontinyent, concretament davant la Mare de Déu dels Desemparats a València. Dissabte, el cant sonava a FITUR, acompanyats d’una expedició de més de 150 persones d’Ontinyent entre angelets i les seues families, autoritats, membres de la Junta de la Puríssima i persones vinculades a esta tradició recentment declarada com a Be Immaterial de Rellevància Local per la Generalitat Valenciana.

La interpretació, que tenia lloc front a l’estand de la Diputació de València a FITUR, anava seguida també de la interpretació del “Cant de l’Aguinaldo” pels Angelets. En finalitzar la interpretació del cant l’Ajuntament oferia una degustació d’embotit tradicional i vins d’Ontinyent, repartint-se també díptics específics sobre el Cant i la gastronomia local típica durant les festes.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ajuntament i CLJO renoven el seu conveni per potenciar activitats per la joventut d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent i el Consell Local de la Joventut (CLJO) han renovat el seu conveni …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *