Home > Cultura > Benicolet i Pinet inicien el compte final de les rutes senderistes del 2016
Imatge de Pinet.

Benicolet i Pinet inicien el compte final de les rutes senderistes del 2016

Queden quatre rutes senderistes per a completar el programa d’enguany que des del 17 de setembre i que ha donat a conéixer el patrimoni natural de 20 municipis de la Vall d’. Este dissabte arriba el que fa 21 amb la ruta dels forns de calç de , que de la font de l’esbarzer pujarà fins a la cova del Frare i la cova Fonda, des d’on baixarà pel camí del Racó del Pi passant per corral del tio Miquel, el punt més alt de la lloma, i la caseta vella dels caçadors. Serà en l’últim tram de la ruta, baixant per la pista forestal, que es visiten un seguit de forns antigament utilitzats per a l’elaboració de la calç.

La vint-i-dosena serà la del Surar de Pinet el diumenge i seguirà el sender GR-236 en direcció a Barx fins arribar al Surar on s’esmorzarà per a tornar al punt de partida amb una longitud total de 9km i 5 hores de duració de dificultat mitja-alta i que mereix la pena descobrir en tractar-se del surar més meridional dels existents a la i que es caracteritza per la seua bellesa i raresa botànica.

Després quedaran sols dues cites més: la ruta dels Miradors de l’, l’11 de desembre; i finalment la senda de l’Ombria d’ el diumenge següent, 18 de desembre. Les inscripcions, gratuïtes enguany gràcies a la col·laboració de la Diputació, es poden realitzar fins el dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en www.valldalbaida.com. La majoria de rutes comencen a les 9:00h des de l’ajuntament de cada població on cal estar 15 minuts abans proveïts d’esmorzar, , gorra, protecció solar, roba i calçat adequat. Les rutes estan organitzades pel departament de de la en col·laboració amb els ajuntaments i centres excursionistes de la comarca.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Dia Internacional dels Museus atrau més de 2.600 visites als de la Vall d’Albaida

Els 20 museus i col•lecions que la Vall d’Albaida va obrir gratuïtament el passat cap …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *