19/03/2024 - 10:47
Més

    Montaverner tanca la seua 9a edició del MON·DOC amb l’entrega de premis

    Altres notícies

    El passat dissabte 30 de setembre, a l’Auditori Luis Peiró de Montaverner es va celebrar la gala de cloenda amb que finalitzava una nova edició de la Mostra Internacional de Cinema Documental, MON·DOC. L’acte, que va ser presentat per Iolanda Ibarra, va comptar amb la presència de Jorge Rodríguez, President de la Diputació de València, i Vicent Gomar, President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, entre d’altres alcaldes i autoritats comarcals. A més hi van ser presents diversos membres dels dos jurats dels Premis MON·DOC així com alguns dels directors finalistes d’estos premis.

    A la gala es van donar a conéixer els tres documentals premiats en aquesta edició de 2017. ‘El hombre que embotelló el sol’ d’Óscar Bernàcer, va ser escollit Millor Llarg Documental, ‘The fourth kingdom’, d’Adán Aliaga i Àlex Lora, Millor Curt Documental, i ‘Peset. Un home bo’, de Matilde Alcaraz i Santiago Hernández, va rebre el Premi del Públic.

    Jorge Rodríguez va fer entrega del premi al millor curt, que va ser recollit per Adán Aliaga, codirector, i Isa Feliu, productora del mateix. L’alcalde de Montaverner Juli Juan va entregar el Premi del Públic als directors de ‘Peset. Un home bo’, mentre que Vicent Gomar va donar a conéixer el guanyador del millor llarg, el qual no va poder recollir ningú encara que el director premiat va enviar un vídeo d’agraïment.

    Després de l’entrega dels guardons, tots tres obra de l’artista albaidí Rafa Amorós, es va projectar el curt ‘Joe’s Violin’, en el que va ser la seua estrena a Espanya. Amb aquesta projecció Montaverner tancava una setmana dedicada al millor cine documental, amb un balanç de 18 projeccions i vora un miler d’assistents, a més de les diverses sessions escolars i projeccions per a instituts que s’han portat a terme.

    Des de l’organització asseguren estar preparant ja la pròxima edició, la qual serà especial ja que MON·DOC complirà 10 anys. Com van remarcar tots els convidats que van intervindre durant la cloenda celebrar 10 edicions d’un festival dedicat a un gènere com el documental és una fita que mereix una commemoració especial. L’any vinent Montaverner tornarà a portar al cor de la Vall d’Albaida el millor cine documental.

    Font: MON·DOC

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -