28/03/2024 - 16:53
Més

    L’exposició “Fotoibers” estarà al MAOVA a partir del 13 de juny

    Altres notícies

    Aquest dijous 11 de juny, arribarà a la ciutat d’Ontinyent l’exposició itinerant “Fotoibers”, produïda pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València. L’exposició, que ja ha passat pel Centre Cultural de la Beneficiència, Camporrobles, Llíria, Olocau, Moixent, Villar del Arzobispo i Moncada, podrà ser visitada fins el 30 de juliol, de dimarts a divendres de 18.00h a 21.00h.

    L’exposició, que s’instal·larà al Museu Arqueològic de la Vall d’Albaida (MAOVA), ha sigut ampliada per a la seua exhibició a Ontinyent, amb un annex dedicat als ibers a la Vall d’Albaida.

    Amb aquesta mostra, el museu de la Diputació culmina el projecte “Fotoibers”, que va nàixer com a concurs de fotografia digital per a impulsar els nou jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers: Castellar de Meca, el Molón, Kelin, Castellet de Bernabé, el Tossal de Sant Miquel, la Bastida dels Alcusses, Tos Pelat, Puntal dels Llops i el Senyal.
    En el projecte han col·laborat els ajuntaments d’Aiora, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Llíria, Moixent, Montcada, Olocau i el Villar, a més de tres associacions de fotografia amateur.

    La intenció del Museu de Prehistòria amb aquesta proposta expositiva, és posar el patrimoni arqueològic valencià a l’abast de tots els ciutadans a través de la fotografia.

    Un centenar de persones va acceptar el repte de la Diputació de participar en el concurs fotogràfic “Fotoibers”. El jurat va seleccionar a 40 d’ells, dels quals 30 van ser capaços de completar l’esforç de visitar i fotografiar tres dels nou jaciments de la Ruta.

    L’exposició reuneix mig centenar de fotografies, seleccionades d’entre més de 470, capturades en els nou jaciments de la Ruta dels Ibers. Entre elles, destaquen les dues imatges premiades pel jurat, realitzades per Amando Hernández i Emilio Rubio en el Molón de Camporrobles, i el treball de José Carbonell Sanchis fotografiat en el Puntal dels Llops d’Olocau que va obtenir el premi del públic durant la seua exhibició en La Beneficència.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -