728×90 caixa onti estiu
Home > Columna d'opinió > La LOMQE, la Llei Alliçonadora

La LOMQE, la Llei Alliçonadora

Des que estem en democràcia, ja hem passat per massa lleis i reformes educatives, de la L.G.E. del 1970, herència de la última etapa del franquisme, a la LOECE de la UCD al 1980. Més tard, ens va portar al 1985 la LODE i al 1990 la LOGSE, amb la intenció de corregir errors del passat en segregació, llengua i oportunitats en general, així com la LOCE al 2002 i la que encara està en vigor, al 2006, la LOE de mans de ZP. Ara, al 2013 ens aplega la LOMQE, un projecte del PP sense cap mena de dubte amb intencions clarament alliçonadores.

El passat 10 d’octubre, el Govern espanyol va aprovar en el Congrés la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). La nova norma, que no té el recolzament de la comunitat educativa i tampoc de quasi tots els grups parlamentaris, tret de l’abstenció d’UPyD, començarà a implantar-se de forma clarament precipitada, amb la resistència de pares, professors i estudiants, al curs 2014-2015.

La Llei Wert ha resultat polèmica en molts aspectes, molts d’ells relacionats amb la reorganització del currículum i la modificació dels continguts educatius. Alguns dels punts més destacats son:

1.- Més hores lectives de Matemàtiques, Llengua i Literatura, Llengua estrangera, i Ciències socials i naturals. Relegant així al valencià i la resta de llengües mal dites “cooficials”, ja que totes les llengües, inclosa la castellana, son “cooficials” a l’Estat espanyol i s’haurien de respectar i potenciar amb la mateixa intensitat.

2.- El foment de l’ús de les noves tecnologies en l’educació, a més de la presència en Secundària i Batxillerat de les assignatures de Tecnologia i TIC. Que no sé com ho faran, ja que açò, ja estava contemplat a la LOE i el problema sempre ha estat en la inversió feta en pressupostos i la falta de formació del professorat a més de les continues retallades que sembla que no ajuden massa.

3.- La religió, amb el seu alternativa Valors Socials i Cívics, serà obligatòria. El currículum elimina l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania, en contra de les directrius d’Europa i estableix Religió com a matèria específica obligatòria, obviant que l’Estat espanyol es laic i aconfessional i que en qualsevol cas, hauria de dir-se “religión católica” ja que la resta de doctrines no les contempla.

4.- En 3º d’ESO ja hi haurà dos tipus de Matemàtiques: Matemàtiques orientades als ensenyaments acadèmics, per als alumnes que vulguen cursar Batxillerat; i Matemàtiques orientades als ensenyaments aplicats, per als estudiants interessats en la Formació Professional. O siga, que ja separem als suposats babaus dels més llestos…

5.-Per tal d’assegurar-se, el Ministeri d’Educació exercirà més control sobre les direccions dels centres i els continguts de les assignatures. Fixarà els continguts de les matèries troncals i en les específiques, establirà objectius i criteris d’avaluació. A més, s’eliminaran assignatures considerades no instrumentals (de segona) , com ara Ciències per al món contemporani o Filosofia.

En definitiva, aquesta llei alliçonadora, estableix quin tipus de persones vol aquest govern del PP per al futur, persones sense formació, sense capacitat de crítica i amb por, exactament tot el contrari de les que té ara mateix al carrer, manifestant-se en contra de les seues continues barbaritats imposades.

Vicent Xavier Vila, Compromís per Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Objectiu 2019: Ontinyent en equip, Ontinyent amb futur

Article d'opinió de Nicolau Calabuig i Serna, Candidat a les Primàries de Compromís a l’Alcaldia d’Ontinyent