ua 2018
Home > Columna d'opinió > La informació del fem no aconsegueix embrutar Ontinyent

La informació del fem no aconsegueix embrutar Ontinyent

La desinformació és una de les habilitats dels règims totalitaris i de la gent sense arguments. A això contribueix la falta de contrast de certes informacions que no busquen aclarir fets, sinó llançar insídies. Això és el que ha succeït amb el retard en el cobrament dels rebuts del fem a Ontinyent. La qüestió és simple: els veïns d’Ontinyent van pagar més tard el fem del 2016 perquè abans haguera pogut ser il·legal.

Ho explicarem cronològicament. Els serveis jurídics municipals van detectar a principis del 2016 que havia caducat el conveni que permet al servei de Gestió Tributària de la Diputació de València cobrar el rebut del fem dels 92 municipis de les comarques de la Costera, la Canal, la Vall d’Albaida, la Safor i la Vall d’Aiora-Cofrents. El citat conveni datava del mes de juliol del 2011 i establia un període de vigència de 4 anys, per la qual cosa al maig del 2016 portava caducat pràcticament un any. El recurs presentat per l’Ajuntament d’Ontinyent, que va ser l’únic que es va presentar, va portar a la diputació a suspendre cautelarment el cobrament del rebut als veïns d’Ontinyent, una decisió que va ser avalada per un informe del cap dels serveis jurídics.

El recurs d’Ontinyent va aconseguir, en tot cas, que el Consorci de Residus i la Diputació renovaren el citat conveni en el mes de novembre del 2016. Amb el conveni actualitzat es va cobrar la taxa als veïns d’Ontinyent, encara que va motivar que el període de pagament s’allargara fins a finals de gener del 2017.

Resulta lògic que comptablement, al tancament de l’exercici del 2016, el Consorci encara no hagués cobrat la totalitat de la taxa d’Ontinyent, una situació ja regularitzada perquè els veïns han pagat la seva taxa amb un conveni, això sí, legalitzat, per la qual cosa no ha existit “quebrant” algun, com es va atrevir a indicar la interventora del Consorci, en un informe en el qual aboca opinions i consideracions extra jurídiques, si no calumnioses, impròpies del càrrec que ocupa.

El que caldria plantejar-se és com el Consorci de Residus ha permès que es cobrara als veïns mitjançant un conveni amb la Diputació que havia caducat, alguna cosa que l’esmentada interventora ni tan sols qüestiona, la qual cosa ve a confirmar el que buscava amb la redacció d’un informe d’aquestes característiques, que ara només ha servit perquè el Partit Popular ho utilitze per llançar mitges veritats i acusacions sense fonament. Remoure el fem per embrutar.

Sobre Patricia Folgueras

Patricia Folgueras
Regidora de medi ambient i sostenibilitat al Ajuntament d'Ontinyent

També pot interessar-te

Carta oberta – presa del càrrec de regidor a l’ajuntament d’Ontinyent

Article d'Opinió de Vicent Xavier Vila, nou regidor de Compromís per Ontinyent