728×90 caixa onti estiu
Home > Columna d'opinió > En defensa de l’educació, en defensa del nostre futur

En defensa de l’educació, en defensa del nostre futur

Des d’ EU d’Ontinyent, fem una crida a tota la comunitat educativa i a la ciutadania en general a participar en la vaga general de l’ensenyament de 24 d’octubre i en el conjunt de concentracions que es realitzen. Hem de donar mostres del nostre rotund rebuig a les retallades i reformes que estan realitzant tant els governs central com l’autonòmic, reformes i atacs que responen a un atac sense precedents a l’escola pública, l’única que pot garantir el dret a l’educació i el dret a formar-nos i a viure en la nostra llengua.

Aquestes reformes no són conjunturals , sinó que responen a una estratègia de privatització i mercantilització dels serveis públics, a més a més, són reformes que suposen l’ elitització dels estudis (les dades ens indiquen que més de 300.000 persones no han pogut accedir a la Universitat com a conseqüència de l’augment de les taxes). Sembla que el dret a l’educació solament quedarà garantit per criteris econòmics, criteris econòmics que condemnen els i les joves a un futur precari i incert. Les mesures neoliberals suposen una pèrdua de qualitat educativa ( reducció de grups, augment de les ratios d’alumnat, pèrdua de drets de treball per part del professorat…), pèrdua que fa temps venim denunciant i que ha estat fortament contestada als carrers per la comunitat educativa. El moviment estudiantil ha estat els darrers anys fortament reprimit pel simple fet de reivindicar al carrer els drets que altres ens estant furtant des d’altres estaments, imposant els interessos mercantilistes per damunt de la rendibilitat social i dels drets reconeguts a la Constitució.

En l’actual context de crisi provocada per un capitalisme voraç i per l’aplicació de polítiques neoliberals imposades per la TROIKA i que soscaven l’autonomia dels governs, volem donar un crit en favor dels joves que arrosseguen xifres de més d’un 56% d’atur al nostre país. Aquest col·lectiu al qual se li ha negat el futur a més de negar-los la possibilitat de tenir unes condicions de treball dignes, se’ls condemna a un exili econòmic i si més no ara amb la reforma educativa del Ministre Wert se’ls denega la possibilitat de formar-se amb una educació de qualitat, se’ls està desnonant de les aules de la Universitat per no poder pagar les taxes i per endurir i denegar l’accés a les beques. Per això aquesta setmana lluitarem al costat d’ells i elles i ens sumarem a la vaga educativa per dir-li al Ministre Wert i al govern que no volem una educació d’èlits que suposa una Llei ideològica amb ressons franquistes que tocarà de mort l’educació pública, beneficiant l’ensenyament privat i concertat, majoritàriament catòlic i sexista. La Llei Wert suprimeix assignatures ( sobretot aquelles encaminades a fomentar valors humans i socials i la capacitat crítica del pensament) en favor d’introduir la religió a les escoles. A més a més, es segregarà l’alumnat seguint criteris elitistes . També eliminarà les escasses estructures democràtiques amb les que compta l’educació preuniversitària , com són els Consells Escolars. El proper dia 24 tots i totes a la vaga!, per la dignitat de l’educació pública, per una educació laica, de qualitat i en valencià.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Finalitza la programació del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Centenars d’estudiants i professionals de l’educació, associacions, clubs esportius o centres de dansa han participat de les 30 activitats organitzades