728×90 caixa onti
Home > Columna d'opinió > Carta oberta al regidor d’Esports

Carta oberta al regidor d’Esports

Vaja per davant, que seré uns dels esportistes més contents amb la propera inauguració de la reclamada pista d’atletisme. Com bé saben els que em coneixen, no dubtaran de la meua estima per l’esport, però com a bon esportista que intente ser, no m’agraden les trampes, que en la vida real serien les mentides.

El cas que vull exposar ara ací, apreciat amic, fa referència a allò que vaig dir relacionat amb una proposta constructiva i demandada per alguns atletes i usuaris. Ho férem des del coneixement de causa, ja que personalment vam errar en la “prova” per reutilitzar la gespa del pàdel, foren 10 mts2 en una zona en molt mal estat i ho férem sense preparació del terreny. No sabíem el resultat, i l’anterior legislatura, el govern municipal format pel PSOE i COMPROMÍS no teníem la caixa plena i cada cèntim d’euro havia d’estar mirat amb lupa, cosa que va permetre ajudar a sanejar la complicada situació financera del nostre Ajuntament i que hui en dia els qui governeu la nostra ciutat gaudiu de més disponibilitat pressupostària. Una vegada vérem el resultat i els suggeriments dels usuaris, vàrem decidir llevar-ho i demanar oferta per una nova instal·lació, la qual resultava massa cara per a les possibilitats econòmiques d’aquells temps, però ara…haguera estat bastant econòmica i un remat perfecte per a la pista.

Però vosté sap que eixe no és el veritable problema en la reutilització d’una gespa de 10 anys. Tot comença quan vosté presenta el projecte d’una pista de 600.000€, una mini grada, uns mínims serveis i vestidors per als usuaris acompanyat d’un xicotet magatzem per a guardar els aparells d’entrenament. Eixa és la qüestió: que durant el trajecte se li han perdut 200.000€, que han anat a altra instal·lació no programada però a la qual sembla que vostè es va comprometre. Es veu que li haurà vist més rendibilitat política, perquè sinó, resulta difícil d’explicar. A partir d’ací vénen les mentides i les justificacions: ens diu i proclama que eixe tipus de superfície ( la gespa reutilitzada) vindrà qualificada pel “Instituto de Biomecánica de Vàlencia”, que són també “los encargados de homologar los campos de futbol”.

Escolte: no enganye, ni s’excuse, ha pres la decisió de ficar-ho, molt bé, però sabem que els camps de futbol els homologa la federació, així com la pista d’atletisme. I que la zona d’escalfament al voltant d’una pista no cal homologar-la ni fer cap estudi. No diga mentides per justificar una decisió que, com totes, agradarà a uns i altres no. El que no pot és mentir i entrar en desqualificacions i insults a una proposta, que també comparteixen altres persones de l’àmbit esportiu d’Ontinyent. Mentir no està gens bé.

El que hauria d’haver fet era informar a eixa comissió de seguiment, que va crear vosté i que no va fer servir ni per a informar dels canvis econòmics que s’havien produït. O no podia dir-ho? Era dur rectificar una notícia venuda a bombo i platerets, i haver de comunicar que no disposava ja dels diners promesos…i per si fóra poc, en comptes d’aclarir-ho, es despatxa a la premsa amb un “no hay nada que informar porque el proyecto es tan bueno que lo es todo, es el culmen del atletismo. No se ha cambiado nada”. Més grandiloqüència per vendre que no ha canviat res del projecte original… un poc de modèstia i seriositat, i no fer política amb la mentida. Tampoc utilitze la no construcció dels vestidors i serveis amb el número de llicències, per eixa regla de tres li eixirà car, molt car altres inversions esportives fetes, vosté ja m’entén.

Sempre he pensat que les inversions en infraestructures esportives no es fan per l’interès econòmic. Es fan per consciència, per millorar el benestar de la gent, per creença en elles.

En conclusió: el que per part d’alguna gent de l’esport ontinyentí (entre els quals m’incloc) pretenia ser una proposta de millora canalitzada a través del grup municipal de Compromís per Ontinyent, vosté se l’ha agafada com un atac i, a més a més, s’ha donat a conèixer mentint i desqualificant a l’emissor. No, no entraré en els 6 cm. de l’homologació de la piscina, faré com a que no he escoltat i llegit eixa altra mentida. Li recomane no s’afanye en donar portades: deixe’s assessorar i agafe la informació de les gestions efectuades en eixe departament, tal vegada ja no li caldrien més enganys.

Finalment, reitere la meua profunda estima per l’esport, i la meua més sincera enhorabona per la construcció de la desitjada pista. La gaudiré com el que més, això sí: desprès d’una llarga espera plena de dates d’inauguració i retardaments.
“Mens sana in corpore sano”

Article de Pepe Pla, esportista.

Font: Compromís per Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Hèctor Tolsà, segon classificant als Jocs Esportius de la CV

Un cap de setmana més, un gran nombre de triatletes del Club Triatló Ontinyent han …