28/03/2024 - 22:18
Més

    Ontinyent concedirà automàticament llicències d’obres menors i d’apertura de comerços

    Altres notícies

    La nova mesura s’anomenarà “Declaració Responsable” i s’espera que facilite la inversió i genere llocs de treball

    Jorge Rodríguez destaca que l’ajuntament “ha d’ajudar els empresaris i no ser mai un obstacle per als seus projectes”

    El ciutadà que s’acoste a l’Oficina Tècnica demanar una llicència d’obres menors o d’apertura d’un comerç a Ontinyent eixirà amb el permís concedit. Açò serà possible a partir del proper dilluns, quan entrarà en funcionament la “Declaració Responsable”, una mesura que incentiva i promou l’activitat econòmica a la ciutat, i que era presentada aquest matí en roda de premsa per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora de Territori, Rebeca Torró.

    L’alcalde d’Ontinyent, que expressava el seu convenciment que esta mesura ajudarà a promoure l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball, apuntava que “estem parlant de donar les màximes facilitats a aquells que volen reformar sa casa o implantar un nou negoci. L’Ajuntament, lluny de ser un obstacle, concedirà automàticament els permisos per a posar en marxa estes activitats”, destacava Jorge Rodríguez.

    La regidora de Territori, Rebeca Torró, explicava que l’Oficina Tècnica d’Ontinyent ha estat treballant per tal d’accelerar l’aplicació del Decret Llei que ha emès la Generalitat de mesures urgents de suport a empresaris i emprenedors. Si be fins ara, el particular presentava la documentació en l’Oficina Tècnica i havia d’esperar a rebre la resolució per tal de començar l’obra o l’activitat comercial, “a partir d’ara, el veí que aporte tota la documentació requerida des de l’Ajuntament, eixirà per la porta de l’Oficina Tècnica amb la llicència concedida, i podrà emprendre l’activitat o les obres de manera immediata i amb tota la cobertura legal”, exposava la regidora.

    Per obtenir aquest permís de manera immediata, el titular de l’activitat només haurà de fer una Comunicació Prèvia a l’Ajuntament informant de la ubicació de la instal·lació, l’activitat a realitzar i que acompleix tots els requisits que se li exigisquen per l’inici de l’activitat. Aquesta Comunicació Prèvia haurà d’anar acompanyada d’una sèrie de documentació entre la qual destaca la “Declaració Responsable”, “un document al qual el titular de l’activitat manifestarà que, baix la seua responsabilitat, compleix amb els requisits reclamats, que presenta la documentació que així ho acredita i que es compromet a mantenir el seu compliment”, explica Rebeca Torró.

    Pel que fa les llicències d’obres menors, la Declaració Responsable s’aplicarà quan s’actue en sòl urbà amb condició de solar. En aquest cas, podran beneficiar-se les obres de modificació o reforma que afecten a l’estructura o l’aspecte de construccions, edificis i instal·lacions de totes classes, qualsevol que siga el seu ús (murs de fàbrica, hivernacles,  cartells i tanques de propaganda, obres que afecten al subsòl, línies elèctriques, etc). Igualment, amb la Declaració Responsable també es podrà obtenir la llicència de segona o posterior ocupació d’edificacions o instal·lacions de manera immediata.

    Aquesta mesura del Govern d’Ontinyent per afavorir la promoció econòmica s’afegeix a altres com la reducció de l’impost de construcció, la bonificació de la retirada dels contenidors d’obra o la gratuïtat de la llicència d’obertura d’establiments comercials a diverses zones, així com l’impuls a l’Oficina Virtual, que permet realitzar gestions sense haver de desplaçar-se a l’ajuntament.

    Totes aquestes millores “sols busquen que crear una Nova Administració que proporcione al ciutadà aquells serveis als quals té dret”, destacava Jorge Rodríguez. “Esperem i confiem que la Declaració Responsable facilite la inversió i genere llocs de feina que és, en definitiva, el fi últim totes aquestes mesures”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -