28/03/2024 - 22:45
Més

    El Certamen de Guitarra d’Ontinyent reuneix a músics de 16 països al seu X aniversari

    Altres notícies

    El regidor de Cultura mostra la predisposició de l’ajuntament a seguir recolzant esta iniciativa que ofereix concerts i activitats amb entrada lliure

    El Certamen Internacional de Guitarra Luys Milan cel·lebra enguany el seu X anniversari, i ho fa reunint a Ontinyent a més de 20 músics participants, procedents de 16 països de tres continents. L’esdeveniment, que es desenvoluparà del 15 al 18 de desembre a la ciutat, ha estat presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació pel regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo; el director artístic del certamen, Rubén Parejo; i Lluís Muñoz en representació d’Ad Libitum, entitat organitzadora, juntament amb el consistori ontinyentí.

    El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, va mostrar la predisposició del consistori ontinyentí a seguir recolzant esta iniciativa que ofereix tots els seus concerts i activitats amb entrada lliure: “Tractarem de mantenir la col.laboració amb el certamen durant molts anys, perquè ajuda a difondre el nom d’Ontinyent al món de la cultura a nivell internacional”, manifestava.

    Enguany serà la quarta volta que es fa a Ontinyent, i des de l’organització s’ha mostrat la seua especial satisfacció  per l’elevada xifra d’inscripcions, “ja que va a ser l’any al que més nacionalitats anem a tenir”, segons explicava Lluis Muñoz. En concret, han confirmat la seua presència participants de Turquia, Rússia, Tailàndia, Corea del Sud, Portugal, Suïssa, Finlàndia, Bolívia, Eslovènia, Japó o França, entre d’altres, a més de concertistes  de Brasil, Croàcia i Espanya. Estos concertistes actuaran al Centre Cultural de Caixa Ontinyent dijous dia 15 a les 20:00, divendres dia 16 a les 22:00 i dissabte dia 17 a les 13:00.

    Quant al concurs en sí, segons explicava el director del certamen, Rubén Parejo, la primera fase tindrà lloc divendres a partir de les 17:00 a la Sala Gomis; mentre que la semifinal es farà dissabte a partir de les 18:00  i la final diumenge a les 11:00, en tots dos casos al Centre Cultural Caixa Ontinyent. En aquest mateix escenari hi haurà més activitats al llarg de la jornada de dissabte, amb classes de guitarra i una exposició i mostra dedicada a aquest instrument. Les activitats es tancaran diumenge a partir de les 18:00 al Teatre Echegaray, en un acte on es presentarà un CD recopilatori amb música d’altres edicions del certamen, actuaran els guanyadors de l’any passat, i s’entregaran els premis als guanyadors d’enguany.

    Tant Lluis Muñoz com Rubén Parejo, agraïen a l’Ajuntament d’Ontinyent el seu interès pel certamen, que segons el seu director, “inclou un premi que cada volta és més prestigiós i suposa una marca cultural per a la ciutat, cosa per la qual esperem que la col·laboració es mantinga durant molt de temps”.

    Cal recordar que el Primer Premi del Certamen Luys Milan està dotat amb cinc concerts per la Comunitat Valenciana valorats en 5.000€, l’edició d’un CD i un diploma; el segon premi està dotat amb una guitarra Alhambra modelo LP valorada en 2.000€,  500€ en metàl·lic i diploma; i el tercer premi està dotat amb 500€ i diploma. A més a més hi ha un premi especial Rosa Gil a la millor interpretació de música espanyola, dotat amb 700€ i diploma, i el premi Rosa Gil al millor intèrpret valencià que haja superat la fase eliminatòria, dotat con 300€  i un lot de productes Royal Clàssics. Existeix també un premi del públic dotat amb un lot de partitures de l’Editorial Piles.

    José Antonio Calabuig Oviedo convidava a tota la gent d’Ontinyent, La Vall d’Albaida i les comarques veïnes a vindre, perquè podran gaudir d’un gran esdeveniment cultural en tres magnífics escenaris com son la Sala Gomis, el Centre Cultural Caixa Ontinyent i el Teatre Echegaray, a més a més amb entrada gratuïta”, destacava el regidor de Cultura.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -