29/03/2024 - 6:34
Més

    Mobilitzacions a la Vall d’Albaida contra una planta de residus animals

    Altres notícies

    Abans del canvi de govern del passat mes de juny, la corporació ixent de l’Ajuntament de la Pobla del Duc, presidida per Natalio Navarro, va agilitzar la construcció d’una planta de transformació de subproductes d’animals morts de categoria 1 (la de major perillositat de les existents). Les empreses Grasas Valencianas i SIG Renovables havien adquirit un terreny de 24.000 m2 situat en l’extrem sud del terme municipal de la Pobla del Duc, entre la carretera CV-60 i el riu Missena, a menys de 100 metres de distància del llit fluvial. En l’actualitat ja s’han efectuat importants moviments de terreny i nombrosos tràmits burocràtics. La instal·lació està prevista en dues fases, en la primera es tractarien els cadàvers d’animals provinents de safaris, granges i laboratoris, animals amb encefalopaties espongiformes (vacas locas), animals sospitosos de malalties transmissibles a humans, derivats d’animals amb substàncies prohibides, materials d’origen animal procedents de depuració d’aigües residuals de plantes de risc específic, residus de cuina de mitjans de transport internacional, etc. per a després traslladar-ne els productes resultants a una altra planta. En la segona fase, prevista a mitjà termini, es realitzaria el tractament integral dels residus, incloent-hi la incineració.

    Per tal de tindre temps suficient per presentar al·legacions, el dijous 17 de novembre es va fer una reunió informativa a la Pobla del Duc. El divendres 18, se’n va celebrar una segona al Palau d’Otos, a la qual assistiren els alcaldes de Carrícola, Bèlgida, la Pobla del Duc i Otos i nombrosos veïns i representants d’associacions. En les reunions es manifestà una indignació unànime per l’opacitat amb la que s’ha dut el procés fins el moment i les nefastes conseqüències que tindria el projecte per a la salut de les persones, l’agricultura, el turisme, la fauna, les aigües, l’atmosfera i el medi en general.

    En la reunió d’ Otos s’ha acordat unificar les accions de totes les persones afectades independentment de la seua ideologia política, ja que una planta d’aquestes característiques hipotecaria el futur de la comarca. S’han plantejat diverses mesures d’oposició i protesta, tant institucionals com ciutadanes: presentació d’al·legacions a la Conselleria de Territori i Habitatge, manifestacions, recollida de signatures i altres que s’aniran concretant.

    Podeu seguir tota la noticia a través de la pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/noalvertederodeanimalesenlavall

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -